“Казка про роботу та гроші!”
Ми багато втрачаємо через незнання та лінь. Інколи, і через свою невпевненість. Грошей хочеться, а працювати над собою - не завжди! Очі купували б і купували б, а розум спить і спить...

Тільки інопланетяни не розуміють, що придбання речей, захоплення та подорожі - все це неможливо, якщо у нас не має грошей. Так? Ми, навіть, в маршрутку не сядемо без грошей та не купимо собі пиріжок. Без грошей ми не зможемо їсти, одягатися, навчатися. Без них ми - ніхто. Хіба ні? Чи може без грошей можна купити ліки, сплатити рахунок за квартиру чи навчати малюка в якомусь гуртку? - Ні. Гроші відкривають нам всі невідкриті можливості. Адже так?

От і Ви, слухаючи цю казку, знаходитеся, мабуть, під гіпнозом слова "гроші" і дійсно думаєте, що вони - це все! Та ні: не гроші головне! Не буде роботи - не буде й грошей! Не отримаєш прихильності роботодавця - не буде роботи. Тобто, все 100% навпаки: головний - роботодавець, потім робота, яку потрібно якісно виконувати і аж потім, в самому кінці, як результат - гроші. Хіба ні?

Забудьте про гроші! Вони породжують заздрість, жадібність та злість! Конкуренція озлоблює, а відкритість оживляє! Заздрість їсть, а доброзичливість єднає! Зосередьтеся на цікавій роботі! Зробіть її такою! Вона - це поле для творчості, відкриттів та натхнення! І, аж потім, як результат, прийдуть і гроші!

Отже, загальна схема проста: цінувати потрібно не гроші, а їх джерело - роботу. Проте, й тут не кінець моїй простій філософії: без роботодавця не буде ні роботи, ні кар'єри, ні грошей! Від його рішення і залежить отримуємо ми перелічене вгорі, чи ні. Чи не так?

ОТЖЕ: Працюйте! Творіть! Досягайте! В спеку та спрагу цінуйте не воду. Цінуйте джерело, яке її дає! Завжди слідкуйте, чи не замулене дно, а вода прийде, бо вона - це результат! Таким замуленим дном можуть бути недосконалі стосунки, у когось - амбіції, у когось - відсутність досвіду, у когось і лінь! Читайте видатні біографії, пишіть і Ви свою героїчну сторінку! Але й поважайте права інших! Вони теж прагнуть щастя! Вони теж - люди! Помиляйтеся! Спіткайтеся! Але йдіть вперед! Не за грошима, а за натхненням! І памятайте: щоб мати гроші - треба мати роботу. Щоб мати роботу - потрібно, щоб хтось тобі її дав.

А ось і Епілог, але не для Вас, а для самовпевнених скептиків, яких часто переповнює гординя за, так-звані, власні досягнення:

Не бійтеся попросити роботу! Поки тобі хтось не дасть - нічого в тебе не буде. Стукай скільки завгодно: поки тобі не відкриють - ти не зайдеш. Але є багато таких, яким власна гординя, навіть, стукнути в двері не дозволяє. Вона шепоче дураку зсередини: "Не стукай, не стукай... - вони самі відкриються". Та де ви таке бачили? Навіть в заяві при оформленні на роботу в першому рядку кожен з нас пише: "Прошу Вас..." Тож, пошукача роботи можна порівняти з людиною на зупинці: хочеш, щоб біля тебе зупинився комфортний автомобіль - попроси водія зупинитися.

Адже нічого і ніколи в цьому світі ми не досягаємо самостійно: ми всі взаємопов'язані, починаючи з дитинства, коли наша мама за нами доглядала та годувала і, закінчуючи людьми, які лопатами закидають колись нашу могилу... Чудовий приклад - це наш Григорій Сковорода! Він, покидаючи цей світ, сам собі викопав могилу і залишив записку вдячності людям, які її мали загорнути. От де розуміння взаємозалежності! Так, ми всі люди. Але люди бувають різними, бо по-різному мислять. Та, ким би ми не були, запам'ятаймо: ми всі взаємозалежні! Якщо хтось з молодих людей не зрозумів, то це я все писав про Вашу залежність від роботодавця. Будьте ввічливі і памятайте про це!

"Всі мають фото, всі мають резюме і всі мають освіту. Та не всі роблять кар'єру, бо це - справа розуму!" В. Коливай.
17 ПРИЧИН ЧОМУ МИ НІКОЛИ НЕ МТАНЕМО БАГАТИМИ? https://fxbazooka.com/ru/news/show/3099

*Примітка: "Закон Відносності", "Закон Карми", "Закон Взаємовиникнення", "Закон Перевтілення" тощо - належать до науково-філософської частини тибетського буддизму.



Автор: Володимир Коливай (Volodymyr Kolyvai):

© Анданте, бізнес-майcтерня 1991-2020
При будь-якому використанні матеріалів,
посилання на сайт business-trainings.kiev.ua є обов'язковим.
(044) 496-20-76, 496-20-77
Пошта: 04070, Київ-70, а/с №170
Нижній вал, 7-9, центральний вхід, 3 поверх