“Вчитель приходить лише тоді, коли учень готовий!”
Одного разу, дивлячись через пошукове віконце свого "Нікона", я зрозумів, що ми бачимо лише те, на що спрямовуємо свою увагу. Просто кажучи: що ми хочемо в житті - те й бачимо! Які хочемо помилки - такі й робимо! Отже: ми отримуємо в житті те, на що заслуговуємо! А ще - ми часто міряємо широкий та різноманітний світ своїми вузенькими рамками критики, скептицизму та сумніву... Іти вперед, розширювати свій горизонт - ось шлях перемоги! Стати самому собі внутрішнім вчителем, вклонившись Вчителям зовнішнім! І віддавати це все людям! Не має щастя в малому. Щастя - у великому!


Як часто ми уявляємо себе героєм? Як часто ми готуємо себе в думках до неймовірних вчинків, на які здатні одиниці? - такі й маємо результати. Який там героїзм... Ми часто навіть не можемо витримати легку критику колеги, гніваємося і руйнуємо дружбу. У своїх власних очах ми такі розумні та навчені, а стосунки з найріднішими людьми, з батьками, у багатьох виглядають, як незавершена картина художника-аматора: трішки примітивна, трішки перекошена, трішки фальшива...

Чому Вчитель життя десь далеко? - Тому, що наша внутрішня готовність ще дрімає. Адже вчитель - це ми: наш творчий дух, сміливість, честь! Хіба людина не так має жити, щодня демонструючи перелічене? Хіба не цікаво жити, щодня малюючи яскравими фарбами картину свого власного життя? Хіба тяжко говорити добрі слова друзям, колегам та рідним? Трішки тепла та радості - і все навколо змінюється!

Отже, хто не пробував бути добрим, той втрачає шанс бути потрібним! Хто не прагне альтруїстських вчинків, той приречений на одинокість егоїста. Адже повагу - не купиш. Справжнього друга - не купиш! Є море речей, які не можна купити ні за малі, ні за великі гроші! Такі речі називаються безцінними! До них і належать добросердечність та альтруїзм! Так народжується наш внутрішній Вчитель. Буде він - прийде й інший: більш досвідчений, більш досконаліший зовнішній Гуру! І ніколи не міряйте його своїми власними рамками! В більшості випадків, вони будуть замалі.

Бійтеся прожити життя, так і не зустрівши свого Внутрішнього Героя, так і не зазирнувши йому прямо ввічі! Не відкладайте добро напотім! Часу ж не має? Життя-то летить... Нехай наш Вчитель із глибини серця врешті з'явиться на порозі нашого життя і скаже: "Іди вперед і не сумнівайся! Живи людиною! Живи для інших! Будь героєм!". Пройде час, і з'явиться Вчитель. У кожно він свій, бо кожна посудина може вмістити лише те, що вона може.

Не дарма буддиська мудрість каже: "Вчитель приходить лише тоді, коли учень готовий!"

На фото: Володимир Коливай під час однієї з експедицій в Гімалаї: кордон з Китаєм, Бадрінат - місце де розташований самий високогірний індуїстський храм (Фото Оксани Литвиненко).


* Відвідайте компанію, якою представлено цей проект: СП “ІМІДЖ ОСВІТА” при Києво-Могилянській Академії - курси англійської преміум класу!



Автор: Володимир Ілліч Коливай (Volodymyr Kolyvai):

© Анданте, бізнес-майcтерня 1991-2017
При будь-якому використанні матеріалів,
посилання на сайт business-trainings.kiev.ua є обов'язковим.
(044) 496-20-76, 496-20-77
Пошта: 04070, Київ-70, а/с №170
Нижній вал, 7-9, центральний вхід, 3 поверх