“Сила альтруїзму”
Погляньмо навколо: скрізь, як капкани, на нас чекають матеріальні спокуси. Шокує, що рівень покупної спроможності для багатьох став єдиним видом щастя, наче іншого щастя в світі й не існує. А причиною цього, як не крути, є якесь гіпнотичне бажання матеріальних благ. І кінця-краю, здається, цьому не буде... Це сумно, адже реальність зовсім інша...

Оскільки всі гроші на світі не заробиш і все на світі не купиш, корисно пам’ятати, що в житті існують ще й інші шляхи досягнення щастя. Вони базуються на свідомій рівновазі між егоїзмом та альтруїзмом, між зовнішніми привабами та внутрішньою силою. Віддавати іншим - ось справжня сила! Тому, що спочатку ми маємо мати що віддати, а потім і бажання це зробити, щоб інші стали кращими, скористалися нашими цінностями. Ніхто не каже, що це легко, але саме цей шлях приносить справжнє щастя! Давайте разом проаналізуємо: кого поважають та цінять більше: егоїстів чи альтруїстів? – Звичайно, що альтруїстів. Адже альтруїзм завжди був притаманний всім по-справжньому успішним особистостям. В той же час, нас завжди відштовхують ті, для кого головним принципом життя є «брати».

Альтруїсти скрізь і завжди бажані люди! З ними можна поділитися чимось важливим, на них можна завжди розраховувати та покластися, бо їх принцип – «віддавати». Таких людей більше люблять як колеги по роботі, так і друзі та близькі. Вони випромінюють внутрішнє тепло та доброту, вони завжди оточені друзями. В цьому і полягає та користь, яку ми отримаємо, навчившись віддавати. А кому потрібен такий собі лідер-егоїст в статусі боса, друга чи партнера? Хто з нас захоче дружити з тим, хто спить і мріє лише про свій власний успіх та достаток? – Ніхто.

Без сумніву, що альтруїзм людині завжди і всюди приносить прогнозоване щастя. Альтруїсти про це знають! Бо дійсно, як сказав Шантидева: «Всяка радість у цьому світі витікає з бажання щастя іншим! Всяке страждання у цьому світі бере початок в бажанні щастя лише собі».

Перегляньте: "Рецепт щастя" від Далай-Лами...

* Відвідайте компанію, якою представлено цей проект та вивчіть англійську раз і назавжди: СП “ІМІДЖ ОСВІТА” при Києво-Могилянській Академії - курси англійської преміум класу!



Автор: Оксана Литвиненко

© Анданте, бізнес-майcтерня 1991-2012
При будь-якому використанні матеріалів,
посилання на сайт business-trainings.kiev.ua є обов'язковим.
(044) 496-20-76, 496-20-77
Пошта: 04070, Київ-70, а/с №170
вул. Глибочицька 40, 3-тій поверх.